Vår mission är att hjälpa dej
som behöver råd och stöd

 

Välkommen till vår sida för barn och unga! Vi på Stiftelsen Bensow jobbar för barns rättigheter. Vi jobbar med och för barn som har det jobbigt på olika sätt och vår mission är att alla barn ska få leva tryggt.

Barn har egna rättigheter som är inskrivna i Barnkonventionen och den måste vuxna och myndigheter följa. Enligt Barnkonventionen skall barnets bästa alltid komma först i alla beslut som gäller barn. Det är vuxnas uppgift att skydda barn och om barn inte har det bra, har de rätt få stöd och hjälp.

Vi finns här för att stöda och hjälpa. Vår Min stig -verksamhet riktar sig till barn och unga som lever i familjer som har det svårt, till exempel på grund av en förälder som mår psykiskt illa eller dricker för mycket. 

Du kan välja mellan individuellt stöd, kamratstöd eller stöd online.

Skuggsidans chatt är öppen varje onsdag kl. 15-17. Se här också för mer info.

Du kan också delta i våra sommarläger! Sommaren 2020 ordnar vi två läger. Mer info kommer senare. 

Ifall du har frågor, kontakta oss! 

 

Blogg

71226_t.jpg

Delta i Skuggsidans stödgrupp online!

Skuggsidans svenskspråkiga stödgrupp online börjar måndagen den 13.1.2020!
70115_t.jpg

Hösthälsningar!

Känner du dej otrygg, rädd eller ledsen hemma? Har du en förälder som dricker för mycket eller mår psykiskt dåligt? Är du mellan 7 och 18 år? Om du svarade ja på frågorna är Min stig kanske något för dej!
69693_t.jpg

Mentalt skydd – att ta hand om sin mentala hälsa

I det förra inlägget pratade jag om att kunna berätta om hur man mår och känner. Samtidigt är det också enormt viktigt att lära känna sig själv, kunna sätta gränser och uttrycka sin vilja, med andra ord att kunna skydda sin mentala hälsa.
69653_t.jpg

Om att prata känslor - varför och hur?

Det finns en hel del prat om hur man borde prata öppet om sina känslor och hur man mår. I det förra inlägget konstaterade jag också att det är viktigt att kunna prata om sina känslor. Men varför ska man lära sig att prata om hur man känner?
69599_t.jpg

Om att försöka förstå då det inte finns någon som kan förklara

Läs Sannas berättelse om en händelse i hennes vardag som barn, som fyllde henne med skam och rädsla pg.a. att det inte fanns någon trygg vuxen som kunde trösta och förklara hur saker och ting hänger ihop.

 

 

 

Kontakta oss

Stiftelsen Bensow
Villa Solhaga
Gräsavägen1
02700 Grankulla

Kontaktuppgifter »

 

 

Sociala medier