Vår mission är att hjälpa dej
som behöver råd och stöd

 

Välkommen till vår sida för barn och unga! Vi på Stiftelsen Bensow jobbar för barns rättigheter. Vi jobbar med och för barn som har det jobbigt på olika sätt och vår mission är att alla barn ska få leva tryggt.

Barn har egna rättigheter som är inskrivna i Barnkonventionen och den måste vuxna och myndigheter följa. Enligt Barnkonventionen skall barnets bästa alltid komma först i alla beslut som gäller barn. Det är vuxnas uppgift att skydda barn och om barn inte har det bra, har de rätt få stöd och hjälp.

Vi finns här för att hjälpa. Vår verksamhet riktar sig till barn som lever i familjer som har det svårt, till exempel på grund av en förälder som är sjuk eller dricker för mycket. 

På den här sidan kan du läsa om vad vi håller på med här på Bensow och vår blogg där vi skriver om allt möjligt som barn och unga kan ha nytta av. Behöver du hjälp kan du kolla sidan för Stöd och hjälp, där finns det länkar som för dig vidare.

Ifall du har frågor, kontakta oss! Våra kontaktuppgifter finns här.

Du kan chatta med oss varje tisdag kl. 18-20Skuggsidans chatt. Se här också för mer info. 

Blogg

69653_t.jpg

Om att prata känslor - varför och hur?

Det finns en hel del prat om hur man borde prata öppet om sina känslor och hur man mår. I det förra inlägget konstaterade jag också att det är viktigt att kunna prata om sina känslor. Men varför ska man lära sig att prata om hur man känner?
69599_t.jpg

Om att försöka förstå då det inte finns någon som kan förklara

Läs Sannas berättelse om en händelse i hennes vardag som barn, som fyllde henne med skam och rädsla pg.a. att det inte fanns någon trygg vuxen som kunde trösta och förklara hur saker och ting hänger ihop.
69549_t.jpg

Vad ska jag göra om jag märker att min kompis inte mår bra?

Har du någon gång haft en känsla av att din kompis inte är helt sig själv? Du kan inte sätta fingret på vad det är, kanske skrattar kompisen inte så mycket, verkar frånvarande eller är lite mer negativ än vanligt?
69528_t.jpg

Det här är vår blogg!

Välkommen till vår nya blogg! Den här bloggen finns till för att dela information om saker och ting som barn och unga kan ha nytta av att läsa om. 

 

 

 

Kontakta oss

Stiftelsen Bensow
Villa Solhaga
Gräsavägen1
02700 Grankulla

Kontaktuppgifter »

 

 

Sociala medier