Nu är det dags att nominera Årets Barnrättshjälte 2023! Vi tar emot nomineringar fram till 3.11.

  

Nominera en person eller ett team som jobbat med själ och hjärta för att förverkliga barns rättigheter och trygga uppväxtvillkor - Årets Barnrättshjälte 2023!

 

Stiftelsen Bensow premierar för sjätte året i rad Årets Barnrättshjälte med 5 000€ att tillägna verksamhet/ändamål som främjar utsatta barns uppväxtvillkor.
 

Stiftelsen Bensow instiftade med anledning av stiftelsens 100-årsjubileum 2018, denna premie om 5 000€ för att uppmärksamma och hedra en professionell person eller ett team, inom den offentliga- eller tredje sektorn, som gjort en stor insats för att främja och förbättra uppväxtvillkoren för barn och unga.
 

Nu efterlyser vi nomineringar för en person eller ett team som:
 

Visat prov på verkligt engagemang, stort hjärta, nytänkande och initiativförmåga för att utveckla nya arbetsmetoder, -modeller, projekt m.m. som visat sig främja eller till och med förbättra barns delaktighet och/eller uppväxtvillkor.

Särskild vikt sätts vid att ha arbetat med barnets bästa i fokus.
 

Barnrättshjälten som utnämns och premieras får besluta om vilket välgörande ändamål prissumman om 5 000€ ska tillägnas (det kan även gå till den verksamhet som personen/teamet själv arbetar inom). Kriteriet är att prissumman går till ett ändamål som främjar barns välmående och uppväxtvillkor. 

Skicka in din nominering med motiveringar senast 3.11.2023 till maj.estlander@bensow.fi

Barnrättshjälten utses och offentliggörs under Barnrättsveckan 2023, v. 47.

 

Våra barnrättshjältar:
 

2022  Elevvårdsteamet som verkar i Nykarleby
2021  Lärarteamet i åk 1-6, Åshöjdens grundskola 
2020  Socialservicechef Minna Lönnbäck, Soite 
2019  Kristinestads ungdomsförvaltning och Harriet Lindelöf-Sahl 
2018  Speciallärare Lisbeth Översti, Winellska skolan Kyrkslätt