Lyan Ab

 

Stiftelsen Bensow har bedrivit daghemsverksamhet i Grankulla sedan 1982. Sedan hösten 2018 fungerar Stiftelsen Bensows daghem Lyan som ett aktiebolag, Lyan Ab, som till 100% ägs av Stiftelsen. Lyan Ab har sedan 1.6.2019 en ny enhet under sina vingar, daghemmet Grytet, på Södra Heikelvägen 5, tidigare Folkhälsans barnträdgård.

Genom sina tre enheter erbjuder Lyan Ab en trygg plats i naturnära miljö för 78 barn i åldern 1-5 år. 

Fr.o.m. 1.8.2019 fungerar Lyan Ab som Grankulla stads första servicesedelproducent inom småbarnspedagogiken. Detta innebär att när ett barn blivit beviljad dagvårdsplats på Lyan eller Grytet skall man ansöka om servicesedel via staden.

Lyan strävar ständigt till att upprätthålla och utveckla en kvalitativ småbarnspedagogik. Det gör man genom att ha sakkunnig och behörig personal som arbetar utgående från ett barn- och familjefokuserat arbetssätt. Personalen erbjuds regelbundet fortbildning och föräldrarna engageras i verksamheten genom olika evenemang med och utan barn.  
 

Våra enheter
 

Daghemmet Lyan består av Lilla Lyan med plats för 13 barn i åldern 1- 2 år samt Stora Lyan med plats för 30 barn i åldern 3 -5 år.

Lyan är beläget på Gräsavägen 1-3, mitt i skogen men ändå på kort avstånd från stadens centrum. Detta ser vi som en stor fördel eftersom det ger möjlighet till uteaktiviteter av varierande slag. Även inomhusmiljön, på såväl Lilla som Stora Lyan, bjuder på estetik och hemkänsla.

Personalstyrkan är 13 personer vilket inkluderar daghemmets egen husmor.

Daghemmet Grytet finns på södra sidan om Gallträsk och verkar i en villa från 1800-talet som ägs av Grankulla stad. Gallträsk,Stormossen och flera skogsområden finns i närheten dit det är lätt att styra alla större och mindre utfärder.

Daghemmet Grytet har plats för barn i åldern 3-5 år fördelade på två grupper, Grävlingarna (5 åringar) och Hermeliner (3-4 åringar)

På Grytet finns en personalstyrka på 8 personer inkluderande egen husmor.
 


Förskoleundervisning
 

Hösten 2022 flyttade förskoleundervisningen över till Granhultsskolan vilket betyder att varken Lyan eller Grytet mera erbjuder förskoleundervisning.

                           
Hemlagad mat
 

Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda barnen en näringsrik hemlagad mat, tillredd i våra egna kök. Båda enheterna har en egen kock som trollar fram god mat i enlighet med säsong och olika teman. Vi använder gärna ekologiska råvaror då det är möjligt. Veckans matsedel finns alltid till påseende på anslagstavlan i respektive hus.

Vi önskar alla intresserade varmt välkomna att bekanta sig med vad Lyan Ab har att erbjuda!

 


 

Rose-Marie Friberg, kock på Lyan

Tidigare fastighetsskötare Jonte Ripatti här på besök vid lunchen.